Blog Recuperare Medicala

Articole Recuperare Medicala

Tratament detoxifiere
Dupa o perioada de timp in care organismul a acumulat toxine, printr-o alimentatie necorespunzatoare, un stil de viata incorect, agitat, o perioada de stres atat fizic cat si psihic, este binevenita o detoxifiere. Stocarea toxinelor are efecte negative asupra intregului organism (organe interne, creier, sange, limfa, articulatii), fiind un factor declansator pentru multiple afectiuni organice. Detoxifierea este considerata ca fiind o ,,curatare" a organismului.
    
Fizioterapia,  alaturi de masaj,  si bineinteles, alaturi de miscare si de o alimentatie sanatoasa sunt modalitati eficiente de-a detoxifia intregul organism.  Prin intermediul procedurilor de fizioterapie, rezultatul va fi o energie fizica si mentala reinnoita si o stare generala de bine.

Efectele pozitive ale acestei terapii sunt:
- eliminarea toxinelor
- oxigenarea celulara
- favorizarea circulatiei, etc.
    
Electroterapia stimulatorie determina contractia muschilor. Contractia muschilor, contracta vasele, in special venele, accelerand-o. Stimularea circulatiei sanguine, are ca urmare stimularea repararii la nivel celular. Avand proprietati multiple, de restructurare, tonifiere, detoxifiere si stimulare a circulatiei sanguuine, fizioterapia favorizeaza eliminarea reziduurilor, un mai bun schimb de substante la nivel celular si oxigenarea mai buna a epidermei.
    
Fizioterapia, intervine si in accelerarea procesului de eliminare a sudorii si secretiilor sebacee, precum imbunatateste respiratia cutanata, ajutand detoxifierea organismului. Are loc o usurare a transporturilor acizilor grasi ai colesterolului, o intensificare a schimburilor nutritive, eliminarea toxinelor din corp, si intarirea sistemului imunitar. La nivelul tesutului adipos, se produce o intensificare a procesului de eliminare a toxinelor, grasimilor si a apei, prin activarea circulatiei sangelui, stimularea supletei si elasticitatii tesuturilor.
    
Masajul efectuat corect, ofera prin detoxifierea organismului o stare de bine, de sanatate si de voiciune. Actionand asupra tegumentelor si asupra glandelor sudoripare, masajul creste eliminarea permanenta si importanta a lichidelor de staza. Hiperemia produsa, duce la o irigare mai buna a pielii si a tesuturilor subiacente, favorizand astfel si nutritia tisulara. Dupa masaj, se observa o mai buna utilizare a oxigenului la nivel tisular si o epurare mai energica a catabolitilor locali.
    
Prin actiunea sa mecanica, masajul intervine la nivelul pielii si  indeparteaza celulele moarte ale epidermei. Astfel, se favorizeaza procesele de excretie a glandelor sudoripare, a secretiilor sebacee precum, are loc si o imbunatatire a  respiratiei cutanate, ajutand la detoxifierea organismului. Masajul accelereaza circulatia limfatica. Circulatia limfatica are in organism rolul de transportator al reziduurilor. Ingreunarea circulatiei limfatice, slaba circulatie a sangelui si in particular drenajul limfatic defectuos, pot fi readuse la nivelul normal de functionare cu ajutorul masajului. Prin efectuarea drenajului limfatic are loc usurarea transportului acizilor grasi si ai colesterolului, intensificarea schimburilor nutritive si eliminarea toxinelor din corp, si intarirea sistemului imunitar, prin stimularea ganglionilor limfatici.
 

Adaug─â comentariu


Codul de securitate
Actualizeaz─â