Blog Recuperare Medicala

Articole Recuperare Medicala

Tratament energizare
Anotimpurile precum primavara si toamna, sunt recunoscute prin starile de astenie. Primavara, organismul reactioneaza la fluctuatiile continue ale temperaturii si presiunii atmosferice, care influenteaza direct sistemul nervos vegetativ. Largirea si ingustarea vaselor de sange alterneaza continuu, iar aceasta presupune un stres pentru organism: astenia de primavara. Toamna, corpul nostru devine din ce in ce mai obosit si mai lipsit de vlaga. Dispozitia se potriveste perfect cu zilele cenusii, iar melancolia ia locul poftei intense de viata. La fel, dupa o perioada de munca obositoare, stres, un tratament de energizare este binevenit. Tratamentul prin fizioterapie, precum si cel de masaj, constituie metode eficiente in combaterea oboselii, asteniei, depesiei, fiind totodata recunoscut pentru efectele energizante.
    
Nervii si muschii, tesuturi excitabile, sunt sensibili si la actiunea curentilor exteriori organismului, fapt ce poate fi exploatat in scop terapeutic. Energizarea organismului poate fi realizata cu ajutorul electroterapiei. Efecte excitante, stimulante, trofice, echilibrante ale sistemului nervos vegetativ (SNV) se pot obtine cu ajutorul curentului galvanic. Se poate aplica sub forma de bai galvanice partiale sau complete, ionizare galvanica (iontoforeza) sau sub forma simplei galvanizari.
    
Curentul de inalta frecventa are efecte sedative asupra sistemului nervos central si determina o excitabilitate crescuta asupra sistemului nervos periferic, creste capacitatea imunologica a organismului, are un efect deviat din actiunea caldurii, prin activarea metabolismului.
    
Terapia cu inalta frecventa pulsatila, generata de aparatul Diapulse, furnizeaza curenti de inalta frecventa, ce duc la obtinerea urmatoarelor importante efecte biologice: echilibrarea pompelor membranare celulare, echilibrarea si stimularea nivelelor energetice celulare, stimularea metabolismului celular, stimularea apararii nespecifice, accelerarea circulatiei capilare. Radiatiile infrarosii au actiune calorica, de activare a glandelor sudoripare influenteaza cresterea debitului sangvin, cresterea metabolismului local, si imbunatatirea troficitatii si influenteaza terminatiile nervoase cu calmarea consecutiva a nevralgiilor. Radiatiile ultraviolete, au ca efecte asupra corpului uman producerea de vitamina D, efect de stimulare a electropoiezei, efect psihologic, stimularea catabolismului si sudatiei, efect bactericid si virucid.
    
Terapia prin campuri magnetice de joasa frecventa are ca si efect pe langa cele sedative, simpaticotone si simpaticolitice, cel excitator. Obtinerea efectului: excitator,  se poate realiza cu ajutorul terapiei cu laser. Fizioterapia poate ,,energiza" organismul si cu ajutorul agentilor fizici natuali. Talasoterapia, sau aplicarea in scopuri terapeutice a proprietatilor climatului marin, ale apei de mare, ale namolurilor marine, ale nisipului de pe litoralul marin si ale algelor marine constituie o modalitate eficienta de energizare a organismului uman, prin combaterea oboselii fizice si psihice. Baia de soare, cunoscuta sub numele de helioterapie, aplicata corect si moderat, este o metoda de vindecare la indemana oricui, o sursa importanta pentru cresterea imunitatii si pentru energizare. Hidroterapia, folosind dusurile reci, regleaza circulatia sangelui si energizeaza tesuturile pielii. Cu un bun efect stimulent sunt si baile reci generale.
    
Energizarea organismului se poate obtine si prin procedeele de masaj excitante. Masajul poate fi aplicat usor excitant pentru mentinerea conditiei psihomotrice optime. Prin anumite tehnici specifice de masaj, se produce o hiperemie, fapt care permite fibrelor musculare sa-si recapete rezervele energetice. Orice metoda de masaj contribuie la cresterea cantitatii de sange si oxigen in muschi. Acest fapt, imbunatateste elasticitatea, contractilitatea si posibilitatile functionale musculare si intarzie momentul anoxiei si acumularii de toxine, ce provoaca glicoza. Masajul prin presopunctura, regleaza dezechilibrele energetice.
 

Adaug─â comentariu


Codul de securitate
Actualizeaz─â