Blog Recuperare Medicala

Articole Recuperare Medicala

Care sunt cele mai potrivite proceduri de tratament pentru mine?
Un tratament, oricare ar fi tipul lui, fie de kinetoterapie, fie de fizioterapie sau de masaj medical, nu poate fi considerat a fi general, a avea proceduri standardizate pentru fiecare nevoie a pacientilor, asa cum nicio afectiune nu prezinta aceleasi simptome pentru fiecare pacient in parte. Atat tipul de tratament cat si procedurile de tratament sunt stabilite in functie de diagnostic, de stadiul de evolutie al afectiunii si de particularitatile pacientului. Toate aceste tipuri de tratament, ofera proceduri non-invazive, fapt pentru care nu poate fi vorba despre efecte secundare. Aceste tratamente se pot efectua ca si tratamente singulare sau sub forma unei terapii combinate, frecvent utilizata in tratarea diverselor afectiuni reumatismale (artrite, artroze), afectiuni posttraumatice (redori, hidartroze, entorse, luxatii, fracturi), afectiuni neuromusculare (nevralgii, nevrite, mialgii, hipotrofii, atrofii), afectiuni circulatorii, afectiuni metabolice precum si in afectiuni dermatologice.
    
Astfel, pentru tratarea unor diverse afectiuni dintre cele enumerate mai sus, cu ajutorul medicului curant si al terapeutilor (kinetoterapeut, fizioterapeut, maseur) se pot stabili cele mai potrivite proceduri, avand ca obiectiv obtinerea celor mai bune rezultate.
    
Pentru tratarea afectiunilor reumatismale, fie in cazul reumtismelor articulare fie in cele abarticulare, de cele mai multe ori se gaseste a fi necesara folosirea a tuturor celor trei terapii, bineinteles individualizate in functie de fiecare pacient in parte. La fel si numarul sedintelor de tratament, durata, cat si intervalul de timp dintre acestea, se adapteaza nevoilor pacientilor si in general ,,nevoii afectiunii".
    
Atat timp cat afectiunea nu este aproape vindecata, sau atat timp cat nu se poate simti o ameliorare a simptomatologiei acesteia, nu se poate vorbi de o intrerupere a tratamentului. Un tratament eficient presupune si necesita cel putin 12 sedinte de tratament. Terapia combinata, poate fi folosita cu succes in afectiunile neurologice si uneori in afectiunile, sechelele posttraumatice. Obezitatea, fara indoiala poate beneficia atat de kinetoterapie, masaj terapeutic cat si de fizioterapie. Afectiunile dermatologice, precum acneea, atat de frecventa in randul persoanelor tinere, poate fi tratata cu usurinta sau macar imbunatatita cu ajutorul masajului medical si al fizioterapiei prin razele ultraviolete. Kinetoterapia, precum si masajul, aceste doua terapii pot avea efecte benefice si in sarcina. Cercetarile au dovedit ca femeile care pe timpul sarcinii au efectuat kinetoterapie si masaj terapeutic, s-au simtit mult mai bine pe perioada sarcinii, iar nasterea a fost mult mai usoara decat in cazul celor care nu au folosit aceste terapii.
    
Apeland la cabinetul nostru, veti putea avea parte de un ajutor deosebit din partea specialistilor nostrii, care va vor indruma in alegerea celor mai bune proceduri de tratament pentru dumneavoastra si deasemnea veti putea beneficia de cele mai eficiente tratamente, cu cele mai bune rezultate.
 

Adaug─â comentariu


Codul de securitate
Actualizeaz─â