Blog Recuperare Medicala

Articole Recuperare Medicala

De ce un tratament eficient presupune minim 12 sedinte de tratament?
Medical vorbind, nici un tratament nu poate avea o eficienta maxima intr-o singura zi, printr-o singura sedinta. Deci, orice fel de tratament, fie ca este unul de fizioterapie - electroterapie,  sau fie prin masaj terapeutic, fie prin kinetoterapie, nu poate indeplini obiectivele propuse, nu poate oferi rezultatele scontate intr-un timp relativ scurt. Pentru a indeplini obiectivele urmarite si pentru a primi efectele dorite, mai ales pentru o durata mai lunga de timp, este necesar ca tratamentul sa fie deasemnea prelungit pe mai multe sedinte, sa fie mai indelungat.
    
De ce se intampla acest lucru?

Pentru ca organismul nostru nu este capabil sa acumuleze intr-un timp limitat atat de multa ,,informatie" de natura electrica, fizica si energetica, care sa-l revigoreze, sa-i imbunatateasca starea fizica cat si starea psihica. Corpul uman nu este un mecanism, o masinarie, un computer care poate fi resetat, pentru a o lua de la capat.
    
Un tratament eficient presupune un numar minim de 12 sedinte de tratament, deoarece, in tratarea unei afectiuni nu este suficienta o singura zi, o singura sedinta de tratament, la fel cum nici imbolnavirea nu se poate face intr-o singura zi, ci este nevoie de de mai multe zile (chiar si o banala contractura musculara tine cateva zile). Spre exemplu, o singura sedinta de masaj de relaxare, poate da efecte bune, poate oferi o stare de bine, insa doar pentru ziua respectiva. Daca masajul nu este repetat, ziua urmatoare corpul va fi la fel de obosit si va simti aceleasi simptome precum cele dinaintea efectuarii sedintei de masaj.
    
Un tratament eficient, presupune si necesita rabdare si anduranta din partea pacientului. Orice terapie, daca se efectueaza corect, cu rabdare si intr-un ritm constant, intr-un numar considerabil (cel putin 12 sedinte) de sedinte, efectele vor fi de durata, asadar rezultatele scontate, pot fi obtinute treptat. Bineinteles,  eficienta tratamentului, nu tine numai de conduita tratamentului, de corectitudinea aplicarii acestuia si o aplicare numeroasa de sedinte de tratament, ci eficienta tratamentului, tine mai ales de pacient, de modul in care acesta primeste si este dispus sa primeasca tratamentul, de felul in care participa si se integreaza in procesul tratamentului, daca respecta sau nu regulile impuse, regulile necesare ce le presupune tratamentul respectiv. etc.
    
Desigur, numarul sedintelor de tratament, difera de la individ la individ. In unele situatii rezultatele scontate pot fi obtinute mult mai repede decat se asteapta, in in alte situatii, nu ajung nici 20 de sedinte, tratamentul trebuind sa se prelungeasca, pana la ,,vindecarea" completa. Totul depinde de felul in care reactioneaza organismul fiecaruia la actiunile tratamentului. De obicei, primele efecte resimtite apar in urma primelor 3 sedinte de tratament, dar abia dupa 12 sedinte se poate vorbi despre adevarata eficienta a tratamentului. Pentru ca un tratament sa aduca rezultate foarte bune, sunt necesare un minim de 12 sedinte de tratament, numarul sedintelor depinzand de tipul de afectare, de zona de afectare, de marimea acestora si de stadiul de evolutie al afectarii.
 

Adaug─â comentariu


Codul de securitate
Actualizeaz─â