Blog Recuperare Medicala

Articole Recuperare Medicala

Recupereaza-te si incepe sa traiesti!
In societatea moderna, recuperarea medicala reprezinta un domeniu de mare actualitate, iar motivele sunt lesne de inteles, daca se iau  in considerare doua aspecte esentiale: incidenta tot mai mare a bolilor cronice si traumatismelor, precum si cresterea numerica a populatiei de varsta a treia. La acest lucru, contribuie in plus accentuarea gradului de constientizare a societatii privind importanta reintegrarii individului, afectat de boala sau traumatism, in mediul familial si socio-profesional.
    
Invaliditatea, indiferent de tipul de provenienta, fie ca este traumatica, neurologica, dobandita, reduce din imaginea de sine a pacientilor, din calitatea vietii, fiind necesar un efort suplimentar pentru acest tip de pacienti si o intelegere fizica si medicala a afectiunilor lor avand ca suport moral si fizic la indemana, recuperarea medicala.  
    
Recuperarea medicala vine in sprijinul pacientilor oferind acestora, posibilitatea recastigarii maximei independente. Pentru unii pacienti, recapatarea unor functii pierdute, a unui restant functional, inseamna un nou inceput. Pentru unii pacienti chiar si cel mai mic grad de recuperare a unui deficit motor poate genera satisfactii incomensurabile. Pentru unii pacienti, reintoarcearea cat mai rapida la locul de munca, constituie un alt obiectiv important, o bucurie a faptului ca pot fi din nou utili atat din punct de vedere profesional cat si social.
    
Nu este un mit! Cu ajutorul programelor de recuperare unii dintre pacienti ,,pot incepe din nou sa traiasca". Acolo unde rezultatele sunt vizibile, si increderea pacientilor este mai mare. Este foarte important dealtfelt ca pacientul sa fie constient ca reusita programului de recuperare depinde in totalitate de atitudinea pe care acesta o are fata de program, si cu cat va respecta mai in detaliu indicatiile din program, cu atat programul isi va atinge scopul.
    
Reusita unui tratament va depinde intotdeauna de factorul psihic al pacientului. Cu cat acesta este mai optimist, mai increzator in fortele proprii si cu cat va participa mai mult la procesul de recuperare, cu atat si rezultatele vor fi mai vizibile si mai bune.
    
Recuperarea medicala este foarte importanta aproape oricarei patologii. In prezent, domeniile pentru care recuperarea medicala opereaza sunt destul de numeroase. Primul domeniu este aparatul locomotor care poate fi dizabilizat prin numeroase cauze: boli neurologice, boli reumatismale, afectiuni traumatice, etc. De asemenea, este recunoscuta recuperarea medicala in bolile cardiorespiratorii.
    
Recuperarea medicala presupune programe individualizate de activitate fizica completate de evaluare medicala specializata si evaluare psihologica, care sa permita celui suferind sa-si recapete increderea si sa-si continue viata si proiectele propuse.
    
Kinetoterapia - terapia prin miscare - gaseste largi indicatii de aplicare in toate compartimentele reabilitarii, fiind indispensabila recuperarii medicale, readaptarii psihice, reeducarii profesionale cat si readaptarii sociale.
 

Adaug─â comentariu


Codul de securitate
Actualizeaz─â