Blog Recuperare Medicala

Articole Recuperare Medicala

Uita de medicamente si alege tratamentele naturale
Avand un sistem imunitar consolidat si activ, riscul de aparitie a bolii este mult diminuat, iar medicamentele vor sta pe rafturile farmaciei! Optand pentru tratamentele naturale, si nu pentru medicamentele sintetice, ne vom mentine mult mai sanatosi. Fizioterapia folosind baile de soare (helioterapia), apele termale, inhalatiile, aerosolii marini, aerosolii de padure, aerosolii salini, namolurile, exercitiul fizic, are efecte benefice asupra sistemului imunobiologic. Prin folosirea acestora, se produce o crestere a imunitatii nespecifice, adica apare o rezistenta mult mai mare la infectii. Exercitiul fizic, in mod special practicat in aer liber, creste imunitatea si sanatatea generala a corpului, stimuland fluxul sanguin si prin urmare accelereaza miscarea celulelor imune in organism. Ionii negativi regasiti  in natura, denumiti si ,,vitaminele aerului",  au efect antioxidant, favorizeaza lupta impotriva stresului, fortifica mucoasa respiratorie si stimuleaza apararea imunitara. Un sistem imunitar consolidat si activ protejeaza impotriva bolilor si a cancerului, incetineste imbatranirea, reduce stresul si creste energia si viteza de recuperare in urma afectiunilor.
    
Exercitiul fizic, mijloc de baza al kinetoterapiei este un valoros medicament natural, ce aduce organismului numeroase beneficii. Exercitiul fizic, actionand asupra tuturor aparatelor si sistemelor organismului, ne mentine intr-o stare de sanatate excelenta fizica si psihica. Exercitiul fizic actioneaza in mod benefic asupra capacitatii cardiovasculare. Practicat intr-un mod regulat, poate lupta impotriva instalarii si evolutiei coronaropatiei, avand efecte benefice variate: produce schimbari favorabile in ceea ce priveste frecventa cardiaca si tensiunea arteriala, cu efecte bune asupra efortului depus de miocard, atat in repaus cat si in timpul exercitiului fizic, scade vascozitatea sangelui, creste volumul sanguin circulant, imbunatateste circulatia miocardului si metabolismul. Doua sau trei zile pe saptamana in care facem efort fizic sistematic, ne feresc de ischemia cardiaca, de hipertensiune arteriala si de arterioscleroza.  
    
Asupra capacitatii pulmonare actioneaza crescand capacitatea vitala, difuziunea pulmonara, deci astfel realizandu-se un schimb mai bun de gaze, scade volumul rezidual, si frecventa respiratorie. Exercitiul fizic actioneaza benefic asupra sistemului osos, fiind considerat un important mijloc preventiv si curativ al osteoporozei. Nu in ultimul rand este o extraordinara cale de descarcare a tensiunilor psihice, tensiuni care sunt un factor agravant recunoscut al bolilor cronice.
    
Masatoterapia, folosirea masajului poate de asemenea influenta in mod pozitiv organismul. Masajul poate stimula toate aparatele si sistemele organismului, crescand totodata randamentul acestora. Oboseala, stresul, anxietatea, depresia, pot fi prevenite si combatute intr-un mod eficient cu ajutorul masajului. Prin toate aceste terapii, organismul se va mentine mult mai sanatos, iar medicamentele nu vor mai fi o necesitate.
 

Adaug─â comentariu


Codul de securitate
Actualizeaz─â