Blog Recuperare Medicala

Articole Recuperare Medicala

Investeste in sanatate si programeaza-te pentru doua tratamente pe an
Sunt multe alegeri de facut pe parcursul unei vieti omenesti. Insa aceste alegeri, daca nu sunt facute asa cum trebuie, ne afecteaza familia, prietenii, toti cei apropiati noua si nu in cele din urma pe noi insine. Alegerile pe care le facem astazi, ne afecteaza alegerile pe care le vom face in viitor. Cele mai importante alegeri legate de sanatate sunt exercitiul fizic, dieta, obiceiurile sanatoase si controalele medicale.
    
Sanatatea este cel mai de pret bun pe care il avem, si totusi mult prea des o neglijam sau dezvoltam obiceiuri care ne pot face rau. In loc sa acordam un loc important prevenitiei, il acordam inevitabil mai tarziu terapiei, recuperarii medicale, fortati de durere sau de pierderea importanta a unei functii cu incapacitatea de-a mai munci si de a fi util profesiei, societatii, etc.
    
O alegere inteleapta pe care o putem face pentru a ne asigura o stare de sanatate este efectuarea a doua tratamente de terapie anual. Cu ajutorul kinetoterapiei poate fi evaluata starea noastra de sanatate, privind functionarea sistemului osteo-musculo-articular, capacitatea respiratorie, capacitatea cardiovasculara, etc., si deasemenea facandu-se posibila mentinerea si chiar imbunatatirea nivelului de functionare al tuturor sistemelor si aparatelor.     Kinetoterapia foloseste ca mijloace miscarile active si pasive cu scopul de a preveni, de a corecta si de a recupera deficite functionale ce se pot dezvolta in toate stadiile de evolutie a unei boli de natura ortopedica, reumatologica sau neurologica.        
    
Cu ajutorul kinetoterapiei, implicit a exercitiului fizic, vom putea preveni cu usurinta unele afectiuni, in special cele cardiovasculare, vom putea tratata si preveni agravarea afectiunilor existente, si mai ales,  vom putea ,,tine in frau" pe cele cronice cu caracter evolutiv. Kinetoterapia poate actiona impotriva instalarii si evolutiei coronaropatiei. Kinetoterapia, folosind exercitiul fizic, poate preintampina aparitia degenerarii creierului, mai ales in cazul adultilor sau varstnicilor.  Exercitiile fizice maresc fluxul sanguin spre creier, asigura dezvoltarea neuronilor si micsoreaza riscul de stop cardiac sau de boli cardiovasculare.
    
Kinetoterapia ne poate mentine intr-o stare generala mai buna, cu un bun tonus fizic, cu o mai buna mobilitate articulara, cu un bun tonus vascular, si prin aceasta o circulatie sanguina cat mai normala, o mai buna oxigenare a sangelui si bineinteles nu trebuie uitat efectul pozitiv al exercitiului fizic asupra psihicului.
    
Adoptand un program de kinetoterapie se vor putea preintampina si unele afectiuni precum cancerul de colon, cancerul de san, diabetul, accidentul vascular cerebral, bolile psihice, etc. Instalarea depresiei, a oboselii, anxietatii, stresului, vor putea fi eliminate prin intermediul kinetoterapiei. Exercitiul fizic, mijloc de baza al kinetoterapiei poate elimina si aparitia osteoporozei.
    
Este un sentiment placut sa stii ca esti sanatos si ca faci ceea ce trebuie pentru a ramane asa. Deci, alege sa investesti in sanatatea ta si programeaza-te cat mai curand posibil pentru o sedinta de kinetoterapie!
 

Adaug─â comentariu


Codul de securitate
Actualizeaz─â