Blog Recuperare Medicala

Articole Recuperare Medicala

Sanatatea este o investitie pe termen lung
Un om, pe parcursul vietii sale poate face o multime de alegeri privind investitiile sale, insa de cele mai multe ori investitiile alese, mai ales cele materiale se dovedesc a fi pe termen scurt, fara prea multe rezultate pozitive. Si tot de cele mai multe ori, inevestitia in sanatate se dovedeste a fi o investitie pe termen lung. Sanatatea, este cel mai de pret bun pe care il avem, si totusi mult prea des o neglijam sau dezvoltam obiceiuri care ne pot face rau. In loc sa acordam un loc important prevenitiei, il acordam inevitabil mai tarziu terapiei, recuperarii medicale, fortati de durere sau de pierderea importanta a unei functii cu incapacitatea de-a mai munci si de a fi util profesiei, societatii, etc.
    
Sanatatea se defineste in mod curent ca starea unui organism la care functionarea tuturor organelor se face in mod normal si regulat. äSanatatea este o stare pe deplin favorabila atat fizic, mintal cat si social, si nu doar absenta bolilor sau a infirmitatilorö. Mai tarziu a fost inclusa in aceasta definitie si äcapacitatea de a duce o viata productiva social si economicö.
    
Cea mai buna investitie pe care un om o poate avea este investitia in sanatate, alaturi de educatie. Pentru ca nu putem beneficia de o sanatate robusta fara o educatie sanatoasa, si desigur nu putem beneficia de o educatie sanatoasa fara o sanatate robusta. Sanatatea nu trebuie privita ca pe un cost ci mai degraba ca pe o investitie, chiar pe termen lung. Este un sentiment placut sa stii ca esti sanatos si ca faci ceea ce trebuie pentru a ramane asa. O alegere inteleapta care poate fi facuta pentru a asigura o stare de sanatate pe termen lung, o reprezinta controlul periodic, si adoptarea unui stil de viata sanatos prin regim alimentar echilibrat, miscare, exercitiu fizic, relaxare, etc. Kinetoterapia profilactica ne poate mentine intr-o stare de sanatate excelenta, si deasemenea poate interveni in impiedicarea agravarii unor afectiuni.
    
Cu ajutorul kinetoterapiei poate fi evaluata starea noastra de sanatate, privind functionarea sistemului osteo-musculo-articular, capacitatea respiratorie, capacitatea cardiovasculara, etc., si deasemenea facandu-se posibila mentinerea si chiar imbunatatirea nivelului de functionare al tuturor sistemelor si aparatelor. Terapia prin miscare, ne poate mentine intr-o stare generala mai buna, cu o mai buna mobilitate articulara, cu un bun tonus fizic, cu un bun tonus vascular, deci prin urmare cu o circulatie sanguina cat mai eficienta, o mai buna oxigenare a sangelui, etc. Nu trebuie uitat efectul pozitiv al miscarii asupra psihicului, pentru ca desigur, sanatatea inseamna si o stare pe deplin favorabil mintal.
    
Kinetoterapia foloseste ca mijloace miscarile active si pasive cu scopul de a preveni, de a corecta si de a recupera deficite functionale ce se pot dezvolta in toate stadiile de evolutie a unei boli de natura ortopedica, reumatologica sau neurologica. Prin adoptarea unui program de kinetoterapie, se pot preintampina unele afectiuni precum cancerul de colon, cancerul de san, accidentul vascular cerebral, diabetul, bolile psihice, osteoporoza etc.
 

Adaug─â comentariu


Codul de securitate
Actualizeaz─â