Blog Recuperare Medicala

Articole Recuperare Medicala

Tratament migrena
Migrena este definita ca o durere intensa de cap (cefalee), cu o durata variabila, de la cateva ore la cateva zile si care are caracter recidivant (se repeta). Simptomele clasice de migrena sunt: aura vizuala (sau alta forma de aura) urmata dupa aproximativ 10-60 de minute de o cefalee unilaterala, pulsatila. Mai sunt posibile alte doua tipuri de manifestari: aura fara cefalee si cefalee severa episodica (frecvent pre-menstruala), de obicei unilaterala, asociata cu greata, varsaturi si uneori fotofobie. Cel mai adesea victimele migrenei sunt persoanele cu varste cuprinse intre 18 si 33 de ani.
    
O persoana care are migrene, nu-si poate desfasura normal activitatile cotidiene (de rutina). Migrenele pot avea un impact major asupra calitatii vietii oamenilor. Cu toate ca migrenele sunt neplacute si interfera cu desfasurarea normala a vietii, nu produc leziuni pe termen lung. Migrenele pot fi considerate o afectiune, care trebuie tratata ca atare.
    
Pe langa tratamentul medicamentos, sau in anumite situatii cand sunt preferate doar terapiile nemedicamentoase,  se poate apela la tratamentul prin kinetoterapie, tratamentul fizioterapic precum si la masajul terapeutic, acupunctura etc.
    
Kinetoterapia, folosind ca mijloc de baza exercitiul fizic este indicata in tratarea migrenelor. Exercitiile fizice imbunatatesc starea emotionala si mentala, au un important efect relaxant si imbunatatesc in general starea fizica. Exercitiile fizice, practicate in mod regulat, pot ajuta de asemenea in prevenirea migrenelor. Facand exercitii fizice, atunci cand durerea datorata migrenei este minora, se pot elimina mult mai usor aceste dureri. Anumite tehnici ale terapiei prin miscare, sunt in masura sa contribuie la eliminarea migrenelor. Se considera ca o migrena clasica este adesea insotita de tensiune la nivelul gatului. Insa medicii sunt de parere ca tensiunea este rezultatul migrenei si nu cauza acesteia. Reducand tensiunea de la nivelul gatului prin exercitii de stretching, se poate reduce durerea cat si disconfortul adus de migrena.
    
Tratamentul fizioterapic, este recunoscut pentru procedurile sale impotriva migrenelor. Combaterea migrenelor cu ajutorul fizioterapiei nu este un lucru nou, fizioterapia este practicata in acest scop de mii de ani in culturile antice si a fost la fel de eficace atunci asa cum este si acum. Compresele reci aplicate pe frunte precum si alte proceduri fizioterapeutice se dovedesc a fi extrem de eficiente in diminuarea pana la eliminarea completa a migrenelor.
    
Eliminarea migrenelor se bazeaza mult pe terapia prin masaj. Cu ajutorul masajului se pot elimina tensiunile care se acumuleaza in partea superioara a spatelui si a gatului, care cauzeaza aparitia migrenelor, a durerilor de cap. Masajul, avand efecte relaxante, este un mijloc eficient in combaterea migrenelor. Tehnicile de relaxare, reduc stresul si tensiunea. Reflexoterapia, o tehnica caracterizata prin presiuni asupra unor ,,puncte reflexe" de la nivelul picioarelor si mainilor, a fost propusa ca un tratament pentru migrene.
 

Adaug─â comentariu


Codul de securitate
Actualizeaz─â